През последния месец закъсненията на влаковете са намалели, а изпълнението на

...
През последния месец закъсненията на влаковете са намалели, а изпълнението на
Коментари Харесай

БДЖ: Вагоните са готови за зимата, билетът няма да скача

През последния месец закъсненията на влаковете са намалели, а осъществяването на графика се е подобрило с близо 10% в съпоставяне със септември предходната година, оповестяват от БДЖ. Това се дължи главно на понижения дефицит на локомотиви - от близо 21 броя приблизително дневно до 8 броя приблизително дневно, поради възстановяване на успеваемостта в осъществяването на ремонтната активност и съблюдаване на ремонтния график. 

Към момента недостигът на вагони на среднодневна база е към 40 броя. Настоящото управление на БДЖ стартира действаща ремонтна стратегия, с която поетапно изцяло да се обезпечи проектът за композиране на влакове. 

Поради увеличението на броя на локомотивите в придвижване през месеците септември и октомври е реализирано осъществяване на графика за придвижване на влаковете над 90 % в избрани дни, като в някои даже се приближава до 95, показват още от БДЖ.

Уточнява се, че графикът за придвижване на влаковете може трайно да поддържа стойности на осъществяване от над 90% през идните месеци.

" Паркът е много остарял – вагони и огромна част от локомотивите. В момента се водят преговори на равнище Министерство на превоза и се разяснява закупуване на нов преносим състав ", разясни пред БНР Христо Иванов, шеф на БДЖ - Пътнически транспорти, който пое този пост в средата на септември.

Около 30% са се усили приходите от транспорт на пътници в съпоставяне с предходната година, акцентира Иванов. По думите му се усеща " прилив на пасажери, които са се ориентирали към железопътния превоз " и през зимния интервал се чака още повече растеж.

Направена е профилактика на вагоните преди зимния период и те са подготвени за отопление, увери той.

С помощта на стикери за сканиране, ситуирани във вагоните, пътуващите могат да насочат рекомендации за чистотата вътре, заяви още шефът на БДЖ - Пътнически транспорти. На този етап не се планува скок в цените на билетите в железницата. Според Христо Иванов финансовото положение на компанията сега е положително.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР